شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۹
یادداشت | مبلغان و چالش‌های پیش‌رو

حوزه/ عرصه‌ی تبیین و روشنگری، همواره با موانع و مشکلاتی همراه است که گاه از سوی مخاطبان و گاه از ناحیه‌ی شرایط محیطی ایجاد می‌شود. از تعصبات ذهنی تا کمبود امکانات، مبلغان را در مسیر تبلیغ با چالش‌های متعددی روبرو می‌سازد. اما رمز موفقیت در این مسیر، صبر، استقامت و تلاش مستمر برای اثرگذاری تدریجی است.

خبرگزاری حوزه | بر اهالی عرصه‌ی تبیین و روشنگری، سختی کار میدان و مواجهه با موانع و مشکلات این مسیر، پوشیده نیست. برخی از این ناهمواری‌ها، اگر نتوانند مبلغان را از ادامه‌ی مسیر منصرف سازند، دست کم از انگیزه و تلاش آن‌ها در راه تبلیغ می‌کاهند.

گاهی یک مبلغ با مخاطبانی روبرو می‌شود که به هیچ عنوان خواهان استماع سخنان او نیستند؛ در مواقعی هم به دلیل فضای مسموم ذهنی و تعصبات نابجای مستمعان، پذیرش منطقی در مخاطب وجود ندارد و در مواردی نیز طرف مقابل، حقیقت را یافته‌ است اما به دلیل منافع مادی و تعلقات روحی خود، همچنان از مواضع نادرست خویش دفاع می‌کند.

واضح است که پیشامدهای بازدارنده‌ی این طریق، تماما مربوط به مستمعین نیست و گاهی باید ریشه‌ی این‌گونه مسائل را در عدم وجود مهارت و تسلط کافی و یا چگونگی حیات فردی و اجتماعی طلبه، جستجو کرد که لازم است برای تغییر موقعیت‌های مذکور نیز مجاهدت شایسته‌ای صورت گیرد.

بعضی مواقع هم به دلیل شرایط نامساعد و کمبود امکانات، محیط تبلیغی، مهیای یک کار ایده‌آل نبوده و شاید هزاران گره دیگر وجود داشته باشد که نخواهند یا نگذارند یک تبلیغ مؤثر به ثمر بنشیند.

مبلغ باید بداند یکی از ارکان اثرگذاری در امر تبلیغ، حضور موثر به همراه صبر و استقامت در ایفای نقش است؛ پس هر چقدر که شرایط برای پیشبرد کار، سخت‌تر شود، وی باید شکیبایی و پایداری خود را در این راه بیفزاید و انجام وظیفه‌ی خود را بر حصول نتیجه‌ی آنی، متوقف نسازد چراکه معرفت‌بخشی به جامعه، کار تدریجی می‌طلبد و اغلب در کوتاه‌مدت بدست نمی‌آید.

نمونه‌ی این صبر و پایداری را می‌توان در سیره‌ی حضرت زینب کبری( سلام الله علیها) پس از واقعه‌ی عاشورا مشاهده کرد.

ایشان با وجود علقه و علاقه‌ی شدید به سیدالشهدا( علیه‌السلام) و داغ تمام عزیزانی که به مولایشان تقدیم کردند و علی رغم آن‌که شاهد جنایات و بی‌رحمی‌های دل‌خراش در صحنه‌ی کربلا و ستم‌های فراوان در مسیر اسارت بودند اما این مصیبت‌های جانکاه و درد و الم روحی و جسمی، نه تنها عقیله‌ی بنی‌هاشم( سلام‌الله علیها) را از انجام وظیفه‌اش بازنداشت؛ بلکه ذره‌ای خلل بر ایستادگی و نقش‌آفرینی او وارد نساخت.

در حقیقت، علَم‌داری این بانو و همراهی با امام سجاد (علیه‌السلام) در جهاد تبیین و بصیرت‌بخشی بود که ضامن بقای اسلام ناب محمدی شد، خون شهدای کربلا را به ثمر نشاند و رسوایی و انزوای یزید و یزیدیان را رقم زد.

باسط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha